Zoeken in de website

Selecteer uw taal

locatie friesland Havenresort Terherne

Terherne

In de luwte van het Sneekermeer

CRUISEHAVEN
We vertrekken vanuit Akkrum of vakantiepark RCN de Potten via het fraaie plassen gebied naar Terherne. Tijdens een heerlijke vaartocht wordt u via de mooiste plekjes gevaren 'in de luwte van het Sneekermeer'. Een groet aan het Kameleoneiland mag niet ontbreken want Terherne wordt ook wel 'Lenten' genoemd, het dorp uit de bekende boeken van 'De schippers van de Kameleon'. 

Vakantie eiland in de Friese meren

We passeren, afhankeljk van de vaarroute, de Heerenzijl- of Zandslootbrug en koersen naar de fraaie bestemming 'Havenresort Terherne'. Bij dit favoriete stekje, ook bekend als Terherne haven, meren veel schepen aan vanwege de gastvrijheid en de gezellige omgeving op wandelafstand van de dorpskern.

Genieten van een heerlijke vakantie of dagje uit in Friesland? 

Bezoek het bekende dorp Terherne (Terhorne) met tal van activiteiten op het water. Met vele voorzieningen op watersport– en recreatiegebied is Terherne een zeer fijne dag- en/of vakantiebestemming.

Nieuwsgierig?

Bekijk alles over Terherne, lees verder

Terherne ligt ten noorden van Joure, tussen het Sneekermeer en de Goëngarijpster-, Terkaplester- en Terhornsterpoelen.

In het dorp kan je een bootje huren om lekker mee rond te touren, op de gezellige terrasjes wat drinken en een heerlijk hapje eten.

KAMELEONDORP
Wie is er niet opgegroeid met de jeugdboeken van Hotze de Roos? Stap in de wereld van de beroemde tweeling Hielke en Sietse.

Bezoek Kameleon Terherne!

In het levensgroot nagebouwde dorp Lenten, doe een unieke rondvaart met de praam en de Kameleonboten of breng een middagje door op het avonturen eiland waar je echt ouderwets kunt spelen en ravotten.

Voor de kleintjes is er bij de Kameleonboerderij een speeltuin en een overdekte speelgelegenheid (ook bij minder weer erg leuk)met horeca voorzieningen, zo kunnen pa en ma een oogje in het zeil houden en aan het Sneekermeer is een echt zandstrand, optimaal genieten!

Website  |  KameleonTerherne.nl

LOCATIE PICKNICKERS
Picknickers is een populair restaurant met een relaxte foodbar (vaak) letterlijke gelegen in de luwte van het Sneekermeer.

Uw VaarHuis wordt bij Havenresort Terherne afgemeerd op steenworp afstand waar het buitenleven samen komt met andere goede dingen van het leven. Zoals homemade eten en drinken, een mooie omgeving en je vrienden en familie om je heen.

Bij Picknickers kan je terecht als je zin hebt om te ontspannen, te genieten en te (er)varen. Nathalie en haar team serveren de lekkerste koffies, ontbijtjes, diners, sandwiches, bites en to go producten op een schitterend terras met een fantastisch uitzicht over de Friese meren. Zo bieden we je de mooiste momenten die je graag wilt delen met anderen.

Website  |  Picknickers.nl

INFORMATIE OVER TERHERNE

✓ TIP:   Boek de ontbijtservice bij de Crew. Dit wordt persoonlijk in de haven door gastheer/vrouw bij u aan boord bezorgd. Zij verzorgen met veel plezier uw ontbijt in Terherne haven. Momenteel door onze gasten verkozen één van de meest complete VaarHuis ontbijtjes!

Lekker ite!

✓ TIP:   Afhaal en bezorg Service Restaurant Eetcafe 't Far (loopafstand 3 min.)

Het is een aanrader om je lunch en/of avondeten te bestellen 't Far, een meer gevarieerde menu kaart (van hoge kwalteit en altijd meer dan genoeg) is er in de wijde omtrek niet te vinden. Voor zowel groot als klein, voor écht ieder wat wils. Met passie wordt er voor je gekookt, binnen word je gastvrij ontvangen, waarbij enthousiasme met altijd een gastvrije lach de boventoon voert en jij? Jullie aan boord Lekker Ite!

-   www.terhernehaven.nl
-   www.genieteninterherne.nl
-   www.terherne-terhorne.nl
-   Regio waterlandvanfriesland.nl

Foto slideshow

In de luwte van het Sneekermeer

Blader lekker door de foto's, klik of swipe en geniet!

Filmpje

Brug open bij Picknickers.

Contact opnemen

Meer informatie?

Heeft u een vraag?

Wij zijn bereikbaar via: 
de LIVE chat- en berichtenservice, per WhatsApp, e-mail of vul het contactformulier in.

Telefoon: +31 (0) 85 483 2140 *)
E-mail:  crew@vaarhuis.nl

*) Omdat de crew veelal buiten kantoor is, zijn wij telefonisch beperkt bereikbaar:

Dagelijks tussen;
✓ 11 en 14 uur
✓ 19 en 21 uur

Onze huispartners