Zoeken in de website

Selecteer uw taal

Deskundig advies begint met persoonlijke begeleiding...

Meest gestelde vragen

Voldoet een HouseBoat aan de CE keur & certificering?
Voldoet een HouseBoat aan de CE keur & certificering?

Alle "Dutch build" in Nederland gebouwde HouseBoat types moeten zijn voorzien van een CE-keur en vallen hiermee onder de "Wet Pleziervaartuigen". Een volledig gecertificeerd pleziervaartuig wat voldoet aan de ‘Nederlandse wet pleziervaartuigen’. Deze wet betreft de CE regelgeving op basis van de Europese richtlijn. Hiermee is het zonder enig twijfel geen ark of ander type 'woonboot' maar het is een vaartuig. 

Elke eigenaar van een HouseBoat ontvangt bij oplevering een handboek met een duidelijke beschrijving van de aangeschafte uitvoering en een CE certificaat of een verklaring van overeenstemming.

Mag ik een Houseboat "overal" afmeren?

Jazeker, mits u beschikt over een eigen of gehuurde ligplaats of u gebruik maakt van een ligplaats in één van onze "HuisHavens". Een HouseBoat heeft weliswaar het uiterlijk van een 'huis' maar is te alle tijde officieel een pleziervaartuig. Zie eerste vraag. 

Indien u wilt afmeren in een (jacht)haven dan adviseren wij u om vooraf contact op te nemen met de desbetreffende beheerder of havenmeester. Zo kunt u van te voren uw wens om af te meren kenbaar maken en (indien nodig) reserveren.

Zijn alle HouseBoat locaties hetzelfde?

VaarHuis Consultancy ontwikkeld prachtige HouseBoating locaties verspreid door Nederland. Wij streven ernaar deze "HuisHavens" zo uniform mogelijk te maken, zodat u op iedere locatie zo zorgeloos mogelijk kunt genieten. 

Hoe zit het met de verzekering en onderhoud?

U verzekert een HouseBoat net zoals een gewoon schip. Wat betreft onderhoud adviseren wij u om aan het eind van ieder seizoen een inspectie van het schip te (laten) doen, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

Voor advies over de juiste verzekeringsvorm en maatschappij kunt u terecht bij VaarHuis Consultancy. Eveneens kunnen wij u verwijzen naar één van onze partners als het gaat om goed onderhoud van uw HouseBoat.

Betaal ik OZB en WOZ?

Nee, een HouseBoat eigenaar betaalt geen OZB en WOZ want een pleziervaartuig.

Zijn de gebruikte materialen duurzaam?

"Dutch build" HouseBoats van onze partners gebruiken duurzame materialen, zijn onderhoudsvriendelijk en scheepstechnisch zéér geavanceerd ingericht. Dit houdt in dat u bespaart op onderhoudskosten en u heeft gebruiksgemak..

Wat is een CIN-code?

Elke "Dutch build" HouseBoat van onze partners wordt geleverd met identificatienummer, de z.g.n. CIN-code (Craft Identification Number). Dit betekent dat het gekeurde schip voldoet aan bepaalde veiligheidseisen inzake sterkte, stabiliteit, stuurgedrag en brandveiligheid.

Staat uw vraag er niet bij?

Werkelijk (bijna) alles is mogelijk in samenwerking met onze partners. Maar, mogelijk mist u iets of heeft u een aanvullende vraag? Neem dan gerust contact op met VaarHuis Consultancy.

Gebruik hiervoor de LIVE chatservice of vul onderaan het formulier in. Wij nemen dan contact met u op voor een vrijblijvend gesprek en een heerlijke koffie in onze 'HuisHaven' Marina & Beachclub "De Friese Meren".

Het team van VaarHuis Consultancy staat altijd voor u klaar!

Meer persoonlijk advies?

Meer persoonlijk advies?

Gebruik de LIVE chatservice,
vul het formulier in, of stuur een mailtje!
Mail:           consultancy@vaarhuis.nl
 

Contact opnemen

Meer informatie?

Heeft u een algemene vraag? WIlt u de beschikbaarheid weten of reserveren? 

Wij bereikbaar via: 
de LIVE chat- en berichtenservice, per WhatsApp, e-mail of vul het contactformulier in.

Telefoon: +31 (0) 85 483 2140 *)
E-mail:  info@vaarhuis.nl

*) Omdat de crew veelal buiten kantoor is, zijn wij telefonisch beperkt bereikbaar:

Dagelijks tussen 9  en 11 uur en tussen 18 en​ 19 uur.

Onze huispartners

FRIESLAND

HuisHavens

,Oant Sjen!'


in JOURE | AKKRUM

Onze huishavens zijn gevestigd in het watersporthart van de Friese meren. VaarHuis vaart ook op het gezellige Langweer, het natuurlijke Broek en avontuurlijke Terherne.

Wolkom yn Fryslân!
______________________________________________